Besplatni Hosting | Web Hosting | Zakup Domena | Supetar - Brac - Croatia | eRaÄŤun eposlovanje.hr | Mikrotik Web Shop | Croatia Holidays | Apartments Croatia

MOLITVA

HAGIOTERAPIJA

Početna
Hagioterapija
Molitva
Vjeronauk
Seminari
Iz evanđelja
Pjesmarica

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DOLAŽENJE NA DUHOVNU RAZINU ( 1)

1. kognitivni način

Izašao si iz ruke Stvoritelja. U trenutku začeća Bog je u tebe udahnuo tvoju osobnost. Bog je tebi dao tebe , da možeš reći ovo sam ja. Ti se otada razlikuješ od svih drugih ljudi. Ti si jedinstven .Gledaj kako ti se Bog smiješi kao majka svom djetetu. Bog je tebe stvorio zato što te volio i zato što te ljubi. Makni sve krive slike o Bogu , Bog je ljubav. Zagledaj se Bogu u lice.Isus nas je učio da Ocu idemo.
Gledaj kako izlaziš iz Božje ruke i kako Bog svaki tren tvoga života dalje vodi. Bog te nije stvorio i otišao, on stvara tebe neprestano. Oče , tko sam ja , kamo ja to idem. Čiji je ovaj svijet ? Oče dodirni moju patnju.
Slušaj kako Otac govori : Ne boj se , jer ja sam te stvorio. Imenom sam te sazvao. Ti pripadaš meni. Ne boj se , ja sam te stavio u svoj svijet. Ne boj se ja ću te štititi , čuvati i hraniti. Ostani uz mene. Ne odvajaj se. Nikad nećeš propasti. Proći češ kroz oganj i vatru ali ti se ništa neće dogoditi jer ja sam s tobom.

2.aksiološki način

Uz Boga možemo ostati samo ako smo se opredijelili za dobro. Vjera je očekivati dobro. Očekujuš li negativno i zlo ti ne vjeruješ u Boga. Od Boga može doći samo dobro. Vjeruješ kad očekuješ samo dobro. Od Boga ne dolazi nikakvo zlo. Zlo dolazi samo od grijeha , od ljudi , od stvari na zemlji , nikad od Boga.
Zlo ti se događa jer si odijeljen od Boga. Čim se oprijedeliš za pravdu , dobrotu , čim se odlučiš da češ danas dobro misliti govoriti i očekivati , ti si s Bogom. Kad se odlučiš da nečeš vjerovati u negativno, u đavla , grijeh , mržnju. To te samo razara . Opredijeli se danas. Da češ biti spreman radije umrijeti nego činiti zlo.
Tad češ biti sigurno s Bogom. Tad si povezan s egzistencijom i tad se možeš samo smijati.
Idi u duhu svim ljudima koje si povrijedio i reci im : Oprostite mi , a onda pogledaj Boga i reci mu : Oprosti mi.
I sada u duhu gledajte dalje ljude i recite : ja vam opraštam. Idi od onih najbližih. Oprosti sebi , roditeljima , braći , sestri. Govorite to dok ne osjetite totalnu slobodu da možeš svakome prići , da nemaš nikakvog straha niti sramežljivosti. Ja vam opraštam.
Kad kažem vjerujem , ja kažem : ja očekujem samo dobro. Bog je apsolutna dobrota . I polako izgovori 10 puta
Ja vjerujem. Samo pri tome misli : ja očekujem dobro.
Gledajte u oči u duhu onima koji su te povrijedili i recite : opraštam ti , ja te razumijem. Neka ti Bog sudi. Ja ti neću suditi. Ja te neću mrziti. Predajem te u ruke Božje. Kad si aksiološki odlučio biti s Bogom , reci odričem se đavla i svih njegovih dijela. Odričem se grijeha i svih lažnih obećanja njegovih. Odričem se svakog grijeha i negativnosti. Ne želim više nikada biti negativan.
Sjeti se grijeha i negativnosti koje najčešće činiš. Ogovaranje . depresivno tužakanje. I reci tim grijesima : odričem vam se.Odlazite od mene. Odričem se mrmljanja , ogovaranja. Odričem se sumnji , očekivanja zla.
Odričem se svake pomisli da je Bog slabiji od mog grijeha i da je đavao jači od Boga.
Ti si jedini Bog. Sve je u tvojoj ruci , Svemogući.
Ja vjerujem u Boga , Oca , Stvoritelja neba i zemlje koji je mene htio , stvorio , želio i postavio u svijet.
Ja vjerujem. Očekujem od oca samo dobro. Ja vjerujem u Isusa da me otkupio , da je oprostio moje grijehe.
Ja vjerujem Isusu da je moj spasitelj , otkupitelj i prijatelj.

DOLAŽENJE NA DUHOVNU RAZINU ( 2 )

1. kognitivni

Da si postaviš temeljna pitanja : Tko sam ja ? Odakle sam ja došao na svijet ?
Tko je odlučio da se ja rodim ?
Majka moja ne zna odakle me je uzela. Ni otac nezna odakle sam došao. Nitko me nije očekivao.
Čiji sam ja ?
Dani jure , i naći ču se pred smrću ali kamo se to ide. I što je u ovom životu zapravo važno ?
Sutra kad umrem ostat će i auto i kuća i haljine i novac. Kamo ćeš ti otići ?
Život juri. Svaki dan ti se otima , dan za danom, godina za godinom. Samo češ se naći pred vratima smrti i pitat češ se - Što je to ostalo iza tebe ? Tko sam ja ?
I što je uopće važno u ovom životu. Tko može preuzeti moju patnju , odgovornost , krivicu ? Jel može to bilo tko od mojih prijatelja ? Nitko. Tko je meni u životu važan. Prepoznajem samo jedan , Isus. I kad njega imam , sve drugo mogu raditi i uživati. Ako njega nemam sve je uzaludno. Ako sve imam a njega nemam , sve gubim.
Samo je jedna osoba u životu važna , koja rješava sve probleme. Kraj Isusa me nitko ne može osuditi. Kad sam s njim , znam da mogu svakom čovjeku pomoći. Kad to spoznaš , tad si se dignuo nad sveg životinjskog i biljnog svijeta , i materijalnog. Tad si čovjek. Životinja ne može na tu razinu , makar ima i psihu.
Čovjek je najprije duh. Jesam li do sada živio ? Što iza mene ostaje ? Što me čeka iza smrti ?
Sve ostavljam ovdje što sam skupljao , ostaje samo ljubav , ostaje Isus koji ide za mnom , ostaju dobra dijela.
Dobra dijela su rezultat naše odluke da idemo k Isusu. Je li ti Isus u životu išta znači. Nitko se bez njega ne spasava. Svatko ima pristup Isusu.

2.aksiološki

Voliš li ti sebe ? Jesi li ti sebi važan postao. Jesi li spreman radije umrijeti nego sebe izgubiti. Sebe gubiš čim nisi human , čim mrziš , činiš nepravdu , lijen si , ohol. Čim činiš dobro , čim misliš dobro , pravedno tad si vječan. Istina , dobrota , ljepota , ljubav - oni su vječni.
Čim tako misliš , govoriš , činiš ti se spajaš s Isusom Kristom i postaješ vječan.
Pokušaj se večeras odlučiti. Jesi li spreman izgubiti sve ? Samo životinja bira materijalno. Čim čovjek bira vrednotu tad je vječan , neuništiv. Radije praštati , nego se osvečivati.


eRaÄŤuni eposlovanje.hr | Web Hosting | Zakup Domena | Supetar - Brac - Croatia | Mikrotik Web Shop | Croatia Holidays | Apartments Croatia